top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTereza Vitoulová

Řekněte ANO předsvatebnímu focení!

Proč je dobré absolvovat předsvatební focení?


1. Poznáte se s fotografem

Za mě jedna z nejdůležitějších věcí. Já osobně dělám předsvatební schůzky ještě před tímto focením. Pokud tato možnost schůzky není, je focení skvělá příležitost, jak seznámení napravit. Fotograf je člověk, který s Vámi stráví zpravidla velkou část dne. Z mého pohledu je důležité, aby si obě strany rozuměly. Měly by se Vám líbit nejen jeho fotografie, ale celkově by Vám měl sedět jako člověk. Není totiž jen další položka v seznamu, co musíte zařídit a koho musíte mít na svatbě. Je to někdo, kdo bude tvořit Vaše vzpomínky na celý život.


2. Získáte důvěru


Na předsvatebním focení zjistíte, že největší strašák - pózování, není ve skutečnosti nic strašného. Pokud si vyberete někoho kdo se snaží fotit s kapkou přirozenosti, je to vlastně i zábava. Ze zkušeností mohu říct, že na toto focení mám vždy dobré ohlasy. Pokud nějaká nervozita předtím byla, úspěšně jsme ji zahnali. Budete tedy vědět co ve svatební den očekávat. Získáte navíc i důvěru v práci fotografa, když zjistíte, že Vám to na fotkách sluší a není se tedy čeho bát. V neposlední řadě to pomůže i k uvolnění svatebních hostů, kteří uvidí jak krásné fotografie daný člověk umí vytvořit a nebudou se v rámci dne tak ostýchat.


3. Možnost využití pořízených snímků


Výsledné fotky můžete použít na oznámení, do novin či jako výzdobu ve svatební den. Budete tak mít nejen krásnou památku.


4. Čas jen pro sebe


Další důležitá věc. Kdy jste naposledy ve všem tom organizačním ruchu věnovali čas jen sobě? Kdy jste se pohladili, smáli se na sebe nebo prostě jen zpomalili a byli. Byli spolu a pro sebe. Upevní to Váš vztah a na svatbu se budete těšit o to víc.



Samotné předsvatební focení aneb co, kde, jak?


Stejně jako svatební focení by mělo být hlavně o Vás. Zamyslete se nad tím, co Vás vystihuje a co máte rádi. Může proběhnout v lese, na louce, v ruchu velkoměsta, v zámecké zahradě...Máte nějaké oblíbení místo? Nebo to bude místo zasnoubení či prvního setkání? Můžete s sebou vzít nějaké rekvizity, které jsou Vám blízké, svého čtyřnohého parťáka, udělat si piknik na louce nebo sednout k ohni s kytarou.


Pojeďme na výlet. Máte pocit, že už z toho organizačního kolotoče potřebuje na chvíli pryč? Plánujete výlet do hor, ZOO, na chatu? Vezměte s sebou svého fotografa, budete mít nezapomenutelné zážitky a vzpomínky zdokumentované.


78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page